Tentang Matrikulasi

30th Juy 2015, Khamis.

Assalamualaikum, dah lama sgt dah tak update entry dekat blog ni, nasib takde sarang anai-anai yg duk dalam blog anis ni. Uhuks, okay tak mau banyak cakap. Just nak sharing experience dkt matrik baru,... almost 39 days duk kat matrik tutt** nak tau matrik mana, sila rajinkan diri anda utk tgk entry sebelum ni.. rindunyaa kat kolej matrik lama...rindu sgt oii, takleh ukur tahap kerinduan tu, guna termometer pun agak2 pecah termo tu. Hahaha. K tak lawak. hahahahambar.
First week duk kt kolej baru ni, menangis jgk ah. Bkan sbb culture shock, bkn sbb friends shock, tp errr, ya Allah taktahu lah suasana kat matrik baru ni lain terus dari matrik lama...Huwaaaa. mmg rasa mcm budak sekolah , and depends on pengarah kolej matrik laa, dpt yg strict tegas tak spoting dlm semua benda, nasibla korang. *I feel it now bebeh* sobsob *crycry* :')
Tiap2 hari call umi, ckp itu dan ini kat umi. dalam seminggu dua jgk duk ckp kt umi nak berhenti matrik.. tapi tulahh, umi buat tak layan oii. *cry cry*

Byk la perbezaan dan pengalaman bila bertukar kolej... Lagi-lagi menjadi perantau di negeri utarooo. Byk mendaa la cheq belajaq.

Life kat matrik ni dia macam depends on individu tu sendiri la, kalau dgn hati yg ikhlas, redha pasrah dan rela..Korang mungkin boleh survive dgn jayanya kat sini. Bravo to budak PST sains laa kalau korang tough gilakk dot hadapi matrik, bdk PST akaun ni cam rilekk jaa, sbb dulu kat kolej lama anis dapat PST akaun tapi sbb tak minat akaun, mohon utk tukar, lulusla permohonan utk ke Sains...tapi..dapat sains PDT...korang jgn igt sains PDT ilek jaa walaupun lambat every subtopic yg diajar, gile byk kejee kay. Kadang iolls sendiri pun tak siap tutorial, lab report dan assignment, lastly copy and paste member punya. alaa tu biasalaa. ahahaha.

adik-adik yang nak masuk matrik, pls be tough kay.. tak guna jadi bang sado ke hakak sado tp bila masuk matrik, menangis nak berenti matrik.. macam anis ni...adik-adik kalau decide nak duk matrik, fokus je dgn apa korang nak. Mcm hakak anis ni, still tunggu permohonan UiTM utk sesi 2 2015 dgn SPA.. kalau tak dapat , mereput laa hakak anis kat matrik ni.

Yang penting, adik2 hakak yg bakal masuk matrik, make sure HATI KENA TOUGH,

hakak anis tak reti nak buat entri best-best ni, tp tu jaa hakak anis dpt habaq kat korang serba sedikit. ada masa hakak anis update lg :)

Sayonara :)

No comments:

 
Officially Copyright and Fully Design by NUEY ANIS
Cute Polka Dotted Red Bow Tie Ribbon